Annexkloof Tulu 2015

 17,50

SKU: AN00112 Categorie:

De Annexkloof serie is de trots van de kelder. En dat proef je. Tulu was de vader van Hugo en de grondlegger van de wijnkelder. Deze lievelingswijn herinnert ons aan een bijzonder man. Een versnit van Shiraz, Grenache en Mouvedre druiven voor een werkelijk top glas wijn.
Proefnotitie van een grote fan: Neus: hout, vanilletonen, een leertje(!), en zeker als de fles net open is, ruik je de tannines (niet verkeerd, hoor).
Mond: frisse tannines (niet wrang!), beetje leer, vanille, en een zuurtje op de rand van de tong. Zeker als hij pas open is, best wel houterig. Lekker, maar dat wisten we eigenlijk al.
Afdronk blijft lekker lang hangen. Het is een stevige wijn die opbloeit bij redelijk stevige kost. Van kaas of ham wordt hij heerlijk zoetig (zonder het leerachtige te verliezen). Je moet hem echt wel iets langer open hebben staan of decanteren, dan komt hij pas echt goed tot zijn recht.
Wat ik leuk vind, is dat de druivencombinatie van mijn favoriete Franse wijnen, Vaqueras, Gigondas, Chatteauneuf, zo anders ruiken en smaken in deze Tulu.

Regio

Wijnmaker

Eenvoudig bestellen & veilig betalen met iDEAL, Paypal of overboeking.
Lees meer over de wijnhuizen of neem contact op voor meer informatie over deze wijn.