Familie Le Roux, 4 generaties wijnmakers

Louise Le Roux met “Passie vir Suid-Afrika wyne”

Klein Karoo ligt tussen het “mediterreense Boland” met zijn prachtige bergen en stranden, en “die Groot Karoo” met zijn verlaten vlaktes en verzengende zomer zon. In de Klein Karoo vind je alle kenmerken van beide landstreken. Het bruisend hart van de Klein Karoo is Oudtshoorn, het dorp van de struisvogels en indrukwekkende grotten. Op een steenworp afstand van Oudtshoorn ligt: “De Rust” tussen de Swartberge en de Olifantsrivier en waar ook het domein Doornkraal ligt. Hier beheert de familie Le Roux al vier generaties lang een wijngaard en maken zij heerlijke wijnen.

Louise Le RouxOp domein Doornkraal zijn de 7 kinderen van de familie Le Roux opgegroeid. Daarvan is er een actief in de politiek, een van de dochters heeft zich ontwikkeld tot vermaard kok en publicist. Samen met haar ouders en man beheert een dochter de wijngaard en wijnmakerij. Vier kinderen zijn er naar het buitenland vertrokken. Ook dochter Louise vertrok naar Europa, aanvankelijk om te werken met paarden. Later volgde zij haar liefde en vertrok naar Nederland, waar ze nu samen woont met man en 3 kinderen.

Louise besluit haar passie voor Zuid-Afrikaanse wijnen te delen met Nederlandse wijnproevers. Zij is daarom begonnen met het selectief invoeren van bijzondere wijnen en andere speciale culinaire producten uit Zuid-Afrika. Nu verzorgt zij regelmatig sfeervolle wijnproeverijen op locatie, die geheel in het teken staan van indrukwekkend en culinair Zuid-Afrika.